Logo Kuppens Budel
(   0495-491281
home projecten kwaliteit nieuws vacatures contact
Vloeistofdichte vloeren

Kuppens verzorgt het gehele traject van vloeistofdichte vloeren. Tijdens de inventarisatie wordt vastgesteld welke werkzaamheden er dienen te worden uitgevoerd. De vloer moet bestand zijn tegen de gebruiksbelasting die optreedt bij normale bedrijfsvoering.

 

Vloeistofdichtheid
De afdichting die de vloeistofdichtheid moeten borgen, dient bestand te zijn tegen chemicaliën die in het bedrijf worden gebruikt. Een vloeistofdichte vloer moet zodanig zijn geconstrueerd dat vloeistoffen niet van het werkgebied kunnen afstromen, anders dan naar de bedrijfsriolering. Alle aansluitingen behoren voldoende afgedicht te zijn. De voegvullingsmassa en afdichtingsprofielen dienen vrij te zijn van scheuren of andere gebreken.

 

Op basis van de analyse wordt een rapport opgesteld met daarin de benodigde werkzaamheden. Aan de hand hiervan wordt een offerte gemaakt. Pas na uitvoering van de werkzaamheden en een inspectie achteraf wordt de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening afgegeven.

 

Welk type vloer is voor mijn situatie de beste oplossing, een vloeistofkerende of vloeistofdichtte vloer?

 

Vloeistofkerende vloer
Dit is een bouwkundige vloer die lekkage en morsingen tijdelijk kan opvangen totdat deze zijn opgeruimd. Het is een vloer die voorkomt dat de bodem verontreinigd raakt. Deze vloer heeft geen open verbindingen met de onderliggende bodem.


Bij een vloeistofkerende vloer is een borging verplicht via incidentenmanagement. U heeft voldoende absorptiekorrels en opvangbakken gereed staan. U heeft instructies voor uw medewerkers over hoe te handelen bij lekkage en morsingen.

 

Vloeistofdichte vloer/verharding

Dit is een bouwkundige vloer -direct op de bodem - die waarborgt, gedurende langere tijd, dat er geen vloeistof door de vloer heen kan komen. Een vloeistofdichte vloer moet 1x per jaar in uw eigen bedrijfsinterne controlesysteem worden opgenomen, en 1x in de zes jaar geinspecteerd door onafhankelijke inspecteur.


Wij denken graag met u mee. Neem contact op voor meer informatie

(   0495-491281
*   MAIL ONS


Wij kunnen de aanleg van beide vloeren voor u verzorgen, inclusief (vloeistofdichte) riolering, wilt u nadere informatie neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden, wij komen tot een passend advies en eindresultaat.

Gebr. J. en W. Kuppens BV
Meemortel 59
6021 AD Budel
tel. 0495-491281
e-mail: info@kuppensbudel.nl
Kuppens Infra BV
Meemortel 59
6021 AD Budel
tel. 0495-491281
e-mail: info@kuppensbudel.nl
Kuppens Grondbank BV
Meemortel 59
6021 AD Budel
tel. 0495-491281
e-mail: info@kuppensbudel.nl
Gebr. J. en W. Kuppens BVBA
Keunenlaan 13
3930 Hamont-Achel
tel. 011-441797
e-mail: info@kuppensbudel.nl